2018. október 11., csütörtök

Dante Pokla - a legnagyobb bűn

A legnagyobb bűn.

    Az emberiség életében szerintem a gyilkosság a legnagyobb bűn. Mindegy hogy embert,állatot vagy magát a Földet öljük e meg. Mind érző "lények". A leggonoszabb, a legalávalóbb tett amit egy ember tehet. Nem gondol bele a következményekbe,pedig ezeket kéne figyelembe venni először. A legnagyobb,legmegalázóbb büntetést kell kiszabni az ilyen emberre.
    Állatot ölni, vagy egyszerűen megkínozni a legszánalmasabb tett az életben. Egy szerencsétlen állat aki csak szeretetet tud adni, és csak viszonzást kér nem érdemel ilyen bánásmódot. Az állatok a lelki társaink, ők megérzik ha bármi problémánk van, és akkor is ott vannak mellettünk amikor mindenki ellenünk van. Őket bántani egyszerűen undorító tett.
     Embert öni, vagy szintén bántalmazni bármilyen módon a legnagyobb bűn amit egy ember elkövethet életében. Vegyük először csak a bántalmazást. Az emberek lelkében talán a legnagyobb törést okozhatja, ha egy ember akárhogyan is, de bántalmazza. Szavakkal, tettekkel vagy mindkettő együtt. Ha szavakkal bántalmazzák az embereket, például hogy túl kövér vagy túl sovány vagy, annál jobban megakarnak változni. És ha túlságosan le akarnak például fogyni, odáig vezethet ez hogy halálra éhezteti magát. Vagy hogyha durvábban csúfolunk valakit olyan testi vagy lelki adottsága/hátránya miatt, amiről sajnos nem tehet. Például fogyatékkal élő ember. Lehet hogy nem olyan, mint a többi ember, de attól még ugyanúgy egy érző, szeretetre és gondoskodásra képes ember. De ha folyamatosan az ócsároló szavakat kapja, odáig fajulhat hogy öngyilkos lesz, hisz "ilyen testben nem tud élni, akit elítélnek" A szavakkal is lehet gyilkolni, nem csak tettekkel.
      Embert bántalmazni tettekkel szerintem egy "tünete" a félelemnek. Ez mellett a legundorítóbb tett amit elkövethet valaki. Akkor bántunk másokat testileg ha idegesek vagyunk, vagy félünk. Félünk hogy valami kitudódik és ezt megelőzve bántalmazzuk az ártatlan felet, aki nem tehet semmiről. A tettekkel bántalmazásba besorolnám a megerőszakolást is. Egy embernek a testét kihasználni, meggyalázni és utána eldobni mint egy használt "tárgyat" egyenesen undorító tett. A pokolban előkelő helyet kapnak az ilyen emberek. Ha egy szülő megüti rendszeresen a gyermekét szánalmas tett. A saját utódomat szeretnem és tanítanom kell, de nem ütésekkel és kiabálással. A gyermeket szép szavakkal is lehet formálni, hisz ezeket tapasztalja, ezeket fogja tovább vinni. Nem is beszélve arról milyen szinten lehet depresszióba sodorni embereket, nem csak gyerekeket, felnőtteket is.
      Embert gyilkolni a legnagyobb bűn az életben. Nem törődik azzal a gyilkos, hogy nem egy embert ölt meg, hanem lehet egy egész családot. A hozzátartózók összetörnek lelkileg összetörnek, és talán követik szerettüket saját kezük által. Vagy egyáltalán nagy tragédiának kellett történnie hogy valaki emberölésre folyamodjon. Ha megy csak szimplán élvezi a saját fajának pusztítását, az visszataszító és megbocsájthatatlan. Hisz csak bele kéne gondolnia hogy ő mit csinálna ha vele történne meg mindez. A legnagyobb bűn. Hisz mégiscsak ilyen értelemben saját magunkat pusztítjuk.
     A Földszennyezést is ide sorolnám. Hiszen a környezetünk szennyezésébe mi is belehalhatunk. A Föld az egyedüli bolygó ahol élni tudunk, és a Földnek is van egy korlátja, amit ha átlépünk, mindenkinek baja eshet. Ez az egyedüli hely ahol élhetünk, ez az egyetlen esélyünk, és nincs olyan hogy második esély. Mindenkit veszélybe sodorhatunk a szennyezés, a szemetelés vagy a szándékos "bántalmazás" által. Meg kell védenünk a Földet, a Mi hazánkat, hiszen máshová nem tudunk menni. Ez is egy bűn, mégsem tartom olyan nagynak mint az emberölést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése